Æret være Henrik Borris Jensens minde

19-12-2022

Henrik Borris Jensen er her ikke mere!

Henrik Borris Jensen er ikke længere hos os. Henrik faldt pludselig død om i hjemmet på Amagerbro den 3. december 2022. Et stort chok for os alle!
Henrik ville være blevet 71 år den 7. december.

Henrik aftjente sin værnepligt i Hæren og tjente med stolthed sit land i flere år som oversergent. Henriks far nød stor anerkendelse som byrådsmedlem og politiassistent i Hobro og da Henrik så meget op til sin far, var det nok derfor, at Henrik også valgte en karriere i politiet.

Henrik startede på Politiskolen den 1. maj 1977 og blev stationeret på daværende Station 4 på Hørhusvej. Han blev udnævnt til kriminalbetjent allerede i 1982 og kom vidt omkring. Han var i mange år i Bedrageriafdelingen og var også en tur omkring Drabsafdelingen. Henrik var af hjertet efterforsker og blev meget fortjent forfremmet til vicekriminalkommissær.

Henrik var i nogle år formand for Kriminalpolitiforeningen i København og man kan godt sige, at han fik en pragmatisk tilgang til tingene. Han var i sit virke som leder loyal over for sine medarbejdere og sine idealer.
Henrik havde dagligt besøg på sit kontor af medarbejdere, der lige ville sige hej - og lige snuppe et af de sorte bolsjer fra dåsen, som altid var tilgængelig på hans kontor.

Henrik begyndte i en ung alder at spille badminton og han er fra en tid, hvor der "ude på landet" var mangel på badmintonhaller og hvor man i mangel af bedre indrettede sig i det lokale forsamlingshus, selv om rummet ikke var stor nok til at rumme en badmintonbane. Dette var der gode råd for dengang - man malede simpelthen de manglende dele af banelinjerne op på væggen eller uden om en kakkelovn. At spille på sådan en bane krævede en ganske god teknik og det må man lade Henrik - han havde en fortræffelig teknik og instinkt for den strategiske del af badmintonspillet. Henrik var vanskelig at spille imod, da han var venstrehåndsspiller og især hans kringlede serv voldte modtageren problem.

Henrik var en populær og vellidt formand for PI-Københavns Badmintonafdeling i rigtig mange år og han blev for sin store indsats i Badmintonafdelingen tildelt Idrætsforeningens Jubilæumsfad i 1995 og tildelt Idrætsforeningens æresnål i guld i 2007.

Det var ikke mindst Henriks fortjeneste, at der i hans formandsperioder blev afholdt flere internationale badmintonstævner - ikke alene her i Danmark, men også i England og Holland, hvor også spillere fra Sverige deltog.

I 2010 blev Henrik udnævnt som æresmedlem - Idrætsforeningens fornemmeste æresbevisning, som gives for en helt særlig administrativ eller sportslig indsats.

Henrik kunne lide at rejse og havde bl.a. flere gange været i Australien og besøgt familie derovre. Han havde faktisk booket billet til endnu en tur til kænguruens land primo januar 2023, men den rejse nåede han desværre ikke.

Henrik købte i midten af 70-erne et sommerhus i Lendrup Strand ved Løgstør. Han døbte sommerhuset "Limfjordshytten" og på dette fristed tilbragte han, især efter at han var blevet pensioneret, en meget stor del af sin fritid sammen med familie og nære venner.

Vi, der stod Henrik nær, kommer til at storsavne de altid livsbekræftende kulturelle- og kulinariske ture til "Limfjordshytten" og omegn.

At Henrik elskede sin familie meget højt viste han på mange måder - bl.a. ved hvert år i august måned at samle familie og nærmeste pårørende i "Mormors kolonihavehus" i Grøften Tivoli, hvor den stod på Skipperlabskovs ad libitum m.m.

Kære Henrik, tak for et langt og godt venskab. Livet bliver tomt uden dig at kunne ringe til, uden dig at kunne spørge til råds.

 

Æret være Henrik Borris Jensens minde.

Peter Levring Madsen

PI-København